Băsescu atacă Ungaria: România va pune la punct Budapesta

Președintele Traian Băsescu a lansat, luni, un atac vehement la adresa Ungariei, despre care a spus că "este un focar de instabilitate". El a adăugat că statul român "îşi va asuma leadership-ul punerii la punct a Budapestei".

[caption id="attachment_353534" align="alignleft" width="226"] foto: liberatea.ro[/caption]

Traian Băsescu își continuă campania începută pe litoralul Mării Negre. Profitând de faptul că are deja votul ungurilor din România, și aflat în căutare de electorat nou, șeful statului atacă virulent Ungaria, urmărind astfel să-și atragă de partea sa și electoratul naționalist român. Prin declarațiile făcute sâmbătă, liderul partidului extremist Jobbik, Vona Gabor, i-a ridicat mingea la fileu șefului statului român.

Ultimul an de liniște pentru politicienii ungari

Președintele a subliniat că 2013 este ultimul an în care politicienii ungari au putut să se plimbe atât de relaxat în România.

Vorbind despre principiul general al tratamentului minorităţilor în România, președintele a declarat, citat de Mediafax: "Niciun prag constituţional nu poate fi nici luat în discuţie, nici depăşit. Poate să se perinde prin Harghita şi Covasna toată protipendada politicienilor maghiari. Cred că e ultimul an în care au putut să o facă atât de relaxat".

"E prea mult!"

Şeful statului român a atras atenția că politicienii maghiari care au venit în Harghita şi Covasna au depăşit limita decenţei.

"Anul ăsta au ajuns la limita la care le spun: e prea mult", a continuat Traian Băsescu, la Izvoru Mureşului (Harghita).

"Am crezut că funcţionează decenţa. Anul acesta, ne-au dovedit că pot fi indecenţi. Ungaria a devenit, în momentul de faţă, un focar de instabilitate din punct de vedere al tratamentului minorităţilor în regiune, nu în România. În România, nu se va întâmpla nimic, dar în politica regională, Budapesta a început să creeze dificultăţi statelor care au minoritate maghiară pe teritoriul lor. România îşi va suma leadeship-ul punerii la punct a Budapestei", a conchis președintele Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel