Băsescu atacă Guvernul și FMI. "Acciza este o CRIMĂ pentru economie"

Traian Băsescu cere Parlamentului să respingă acciza. Președintele susține că politica economică lansată de Guvern și FMI este greșită. 

"Există o nouă șansă să punem sub semnul întrebării aplicarea accizei la combustibil pentru că OUG nu a fost adoptată, ci retrimisă la Comisia de Buget-Finanțe. Am o scrisoare care va pleca spre Parlament cu argumentele pentru care OUG trebuie respinsă. Stiu că e o OUG mult dorită de propagandiști, dar este o crimă pentru economie. Politica fiscal-bugetară pe care o derulează guvernul Ponta împreună cu FMI este greșită. Știu bine această țară, știu bine cum reacționează economia, oamenii și firmele. Afirm cu responsabilitatea unui președinte: politica fiscal bugetară generată de guvernul Ponta împreună și acceptară de  FMI este greșită și trebuie ajustată. S-a introdus, începând de astăzi, taxa suplimentară pe combustibil. Este o povată enormă pentru economie și cetățeni. Nici rezultatele nu sunt conform așteptărilor. În primele trei luni s-au realizat următoarele față de cât se aștepta: în ianuarie s-au realizat un plus 435 de milioane de lei, se spunea un miliard. Din păcate, nici încasările nu sunt conform aşteptărilor. În februarie este un minus de 1 miliard, iar în martie un minus de 950 de milioane", a spus președintele Traian Băsescu în conferința de presă de marți seară. 

"Îmi pare rău. Am avut întotdeauna în Fond un partener, dat de data asta au greșit", a spus președintele. 

Traian Băsescu a precizat că mai mult decât să tragă un semnal public, de maximă gravitate, nu are ce să facă, însă roagă Parlamentul și Guvernul să-l susțină. A adăugat că FMI și Guvernul, când pun taxe, nu se întreabă "cine le plătește și cine le colectează". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel