Băsescu atacă dur CSM

275106-base
275106-base

Traian Băsescu a atacat dur Consiliul Superior al Magistraturii, după ce, marți, a fost făcută o plângere împotriva președintelui cu privire la telefonul dat procurorului Tiberiu Nițu, după schimbarea lui Lucian Papici. 

Președintele a spus, marți, la Cotroceni, că "Acordul de colaborare instituţională. Se pare că unii abia acum îl descoperă, inclusiv CSM are unele nedumeriri consistente. Am transmis CSM o copie a acestui Acord, deşi el se află pe site-ul Preşedinţiei încă din 14 decembrie 2012.", potrivit Agerpres. Declarația președintelui vine după ce Consiliul a făcut o plângere împotriva acestuia cu privire la telefonul pe care i l-a dat lui Tiberiu Nițu.

Băsescu, supărat că nu mai "împărățește" justiția?

Președintele a ținut să citească partea cu "independenţa justiţiei şi supremaţia legii şi a statului de drept", pentru că "vor fi membri ai CSM, care nu vor citi pactul".

Traian Băsescu s-a arătat deranjat de următoarea situație: "Când premierul ordonă: <<Schimbaţi un procuror-şef care este cu delegaţie şi puneţi omul meu>>, iar ministrul execută, procurorul general execută, mai suntem în faţa consolidării independenţei justiţiei?". Premierul Victor Ponta a declarat anterior acestei observații că Traian Băsescu nu mai "împărățește" CSM-ul și, deși l-a sunat pe Nițu, acesta nu l-a ascultat.

Cu privire la despărțirea dintre Traian Băsescu și CSM, analistul politic Bogdan Chirieac a spus, încă de marți, că “Nu cred că CSM a încetat să fie un instrument politic în mâna președintelui Traian Băsescu”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel