Băsescu, atac la Cazanciuc. N-a ascultat de Hăineală și Kovesi

images-4
images-4

Traian Băsescu l-a atacat pe ministrul Justiției. Președintele l-a acuzat pe Robert Cazanciuc de minciună, pentru că acesta a promis că va corecta prin OUG problemele Noului Cod de Procedură Penală privind interceptările, dar n-a făcut-o. Problemele au fost semnalate de fosta șefă a CSM Oana Hăineală și șefa DNA, Codruța Kovesi. 

Traian Băsescu a spus, marți seară, la B1 Tv: "Ce-mi pare rău, este că domnul Cazanciuc - și aici eu pot aduce martori – a fost sesizat in mod repetat și de Înalta Curte, și de DNA. A promis că va emite ordonanța de urgență care să corecteze și problema din Codul de Procedura Penală, pe care a ridicat-o doamna Hăineala și-n CSM, dar avea și sesizările făcute de DNA, și, tot în Consiliul din 6 ianuarie, a promis că va introduce în ordonanța de urgență și sesizările Înaltei Curți de Casație și Justitie. Eu am fost acolo! Sunt convins că și acum se află pe site acea emisiune. Cazanciuc a mințit și n-a făcut modificările. Pentru ca pe urma să vină Ponta să ne dea lecții: "A, eu nu fac modificări la coduri prin ordonanță de urgență!". Cred că nu l-a lasat Ponta".

"L-au lovit înaltele principii"

Președintele a mai declarat: "Am întrebat și tot CSM-ul: Suntem pregătiți să intrăm de la 1 februarie cu Codurile? Răspunsul a fost "Da", dar cu condiția acestor modificări. Sigur, acum aflăm ca Ministerul de Interne n-are brățările... și așa mai departe. Restul, când s-o rezolva... Însă, domnul Cazanciuc a mințit. A mințit pentru că o fi avut bune intenții, dar premierul Ponta n-a vrut, chipurile, să emită ordonanță de urgență. L-au lovit înaltele principii".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel