Băsescu, atac la buget: Care e deosebirea între ce ar fi făcut Ponta și ce au făcut tehnocrații

Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta, iar Guvernul de tehnocrați a urmat întocmai instrucțiunile PSD și PNL, a declarat președintele Mișcării Populare, Traian Băsescu, vineri, într-o conferință de presă.

"Bugetul pe 2016 este bugetul lui Victor Ponta. Nu înțeleg care este deosebirea între ce ar fi făcut Victor Ponta și ce au făcut tehnocrații. Guvernul a urmat întocmai instrucțiunile PSD și PNL. A fost votat fără amendamente care să schimbe cumva viziunea celor două partide, dar el are două caracteristici extrem de grele. Una este că investițiile sunt de numai 5,1% din PIB, în timp ce, comparând cu cel mai greu an de criză, 2010, atunci investițiile au fost 6,8% din PIB. (...) Iar a doua arată un pas înapoi, arătând că tehnocrații sunt pregătiți să facă orice numai să stea pe scaunele de acolo — deficitul bugetar.

Dacă anul acesta trebuia să avem un deficit de 1,2%, iată că tehnocrații reușesc să vină la un deficit de 3%, 2,95%. Este o decizie prin care noi îndepărtăm România de atingerea obiectivului de a intra în euro-zonă în condițiile în care Europa are tendința de separare a zonei euro de zona non-euro. Și ridicolul situației este că vin tehnocrații și vor avea un deficit bugetar mai mare decât au avut politicienii", a afirmat Traian Băsescu.

[citeste si]

În opinia sa, "pentru tehnocrați a fost mai scumpă ideea de a fi miniștri decât de a-și servi țara".

Întrebat dacă își menține aceeași părere bună despre Dacian Cioloș, Băsescu a spus: "Da, părerea ca tehnician mi-o mențin, ca și comisar european mi-o mențin, dar, din păcate, a venit tehnician și s-a făcut politruc, asta e viața. (...) Primul lucru care l-a influențat a fost dorința ca, prin orice mijloace, să rămână prim-ministru. Eu, dacă aș fost chemat ca tehnocrat, nu aș fi acceptat să-mi spună partidele: te-am chemat ca tehnocrat, dar uite condițiile în care te votăm, a mai precizat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel