Băsescu, atac fără precedent la Isărescu: BNR e controlată de un guvern corupt

basescu isarescu
basescu isarescu

Președintele Traian Băsescu a lansat un atac fără precedent la adresa Băncii Naționale a României, acuzând-o că se lasă controlată de "un guvern corupt". Șeful statului e nemulțumit pentru că, spune el, BNR a venit cu ideea "electoratei". Băsescu a avertizat că nu va semna scrisoarea cu FMI dacă în aceasta apar acciza suplimentară la combustibil sau reducerea la jumătate a ratelor pe care le au românii cu venituri mai mici de 1.600 de lei. 

"Am luat notă de afirmația lui Victor Ponta în care mulțumit guvernatorului (BNR - n.r) că a muncit două luni cu echipa pentru această electorată", a spus Băsescu, marți seara, la B1 Tv.

"Ideea a plecat de la BNR, așa că n-aș mai vrea să-l văd pe mierosul purtător de cuvânt cum BNR nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase", a mai spus președintele. Traian Băsescu a adăugat că ideea "electoratei" a venit după întâlnirea pe care el a avut-o cu FMI. "Vă asigur că sunt două lucruri pentru care nu semnez scrisoarea cu Fondul: dacă apare o singură formulare despre creșterea accizei la benzină sau motorină (...) Și, de asemenea, dacă îmi apare în scrisoare această electorată", a spus șeful statului, "Mâine, ori dl. Isărescu să spună 'a mințit Ponta', dar îi va fi greu să spună pentru că la el în BNR s-a vorbit cu Fondul, fără ca pe mine să mă informeze cineva. Nici Fondul nu era informat duminică, însă luni, în ultima zi de evaluare s-a pus problema acestei mârșăvii în fața Fondului", a adăugat șeful statului. "Vreau ca BNR să părăsească imediat linia de a fi controlată de un guvern corupt", a punctat președintele. Băsescu a mai spus că nu și-a permis niciodată să ceară "abordări politice" Băncii Naționale a României, "dar văd că e suficient să-i preseze puțin Guvernul. Dacă această discuție nu a avut loc la BNR îi anunț de pe acum că îmi cer scuze, dar dacă am dreptate să-și ceară ei scuze". "Şi echipa FMI a greşit acceptând această soluţie. Am văzut-o pe doamna şefă a delegaţiei fericită că s-a găsit o soluţie. Nu, doamna şefă a delegaţiei FMI, ţi-o spun eu, preşedintele ţării în care eşti", a mai declarat Băsescu.  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel