Băsescu, atac dur la adresa lui Iohannis. Nu respectă poporul

Traian Băsescu a criticat dur, miercuri, decizia președintelui Klaus Iohannis de a nu organiza recepția cu ocazia Zilei Naționale a României la Palatul Cotroceni.

În cadrul unei intervenții telefonice la România TV, fostul președinte Traian Băsescu a fost întrebat dacă se poate vorbi de o primă ruptură majoră între președintele Klaus Iohannis și Dacian Cioloș, după ce premierul a anunțat că merge la sesiunea solemnă de la Senat.

"Nu, nu cred că putem vorbi de o ruptură între președinte și premier. Președintele nu are nevoie de voturile Senatului, pe când premierul da. Dacian Cioloș se dovedește a fi un bun politician. Încearcă să-și pregătească terenul pentru ca legile să-i treacă", a declarat fostul președinte.

[citeste si]

Întrebat, de asemenea, de ce nu participă la ceremonia de la Senat, Traian Băsescu a replicat dur: "În primul rând, este drept, n-am trecut pe la partid, dar nu am o invitație. Dacă participarea se face prin anunț public, în mod categoric o resping din principiu. 

Dar aici se încearcă substituirea președintelui. Ziua Națională nu poate fi mutată de la un demnitar la altul. Eu cred că dl Iohannis a făcut o mare greșeală neorganizând recepția de Ziua Națională. De altfel, pare a fi un obicei al dânsului sau o oarecare neglijare a acestui eveniment istoric pentru România, pentru că niciodată, cât a fost primar la Sibiu, nu a participat la manifestările organizate cu prilejul Zilei Naționale. Părerea mea este că o astfel de recepție care marchează Ziua Națională nu poate fi organizată decât de președinte. Dacă președintele nu a organizat-o, și-a asumat responsabilitatea de a-și manifesta disprețul pentru această sărbătoare. Dar de aici până la a accepta că poate fi organizată și de un altul calea este lungă. (...)  

Nu mă voi duce la un substitut de celebrare a Zilei Naționale și dezavuez faptul că președintele în funcție al României nu a organizat recepția sub un pretext pueril, având în vedere că a organizat "cupa cu șampanie" cu guvernul lui. Dar cu poporul lui nu poate?", a mai spus Traian Băsescu.

Fostul președinte a precizat, însă, că, dacă sesiunea solemnă de la Senat ar fi fost organizată pe data de 1 decembrie dimineața sau cu o zi sau două înainte, cu siguranță nu ar fi refuzat invitația.

"Acum nu vreau să fiu parte la o ceremonie de tip substitut pentru ce ar fi trebuit să facă președintele dacă respecta și poporul român așa cum ar trebui să-l respecte", a adăugat fostul președinte Traian Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel