Ponta:Băsescu, în Parlament să spună adevărul despre Schengen

Traian-Basescu-Parlament
Traian-Basescu-Parlament

Invitat, duminică seară, în emisiunea "Sinteza Zilei" de la Antena 3, premierul Victor Ponta a vorbit despre ţările care nu ne-au vrut în Schengen, precizând că așteaptă ca președintele Traian Băsescu să spună, marți, în Parlament, adevărul despre discuţiile din Consiliul JAI privind aderarea României la Schengen.

Premierul Victor Ponta își dorește ca președintele Traian Băsescu să explice, când se va adresa Parlamentului, că nu toată Europa s-a opus aderării României în spațiul Schengen, ci doar Germania, iar Olanda şi Finlanda au propus o nouă discuţie în decembrie.

"Eu susțin în continuare că cel mai mare rău făcut României se face din România. Aproape toate lucrurile pe care ni le reproșează oficiali germani sau oficiali din Marea Britanie sunt lucruri spuse zi de zi aici de români. de cei din moțiunea "fripturiștii", Macovei, Cristi Preda, eu așa le spun pentru că ei sunt la friptură, unde este o funcție, după care însă pentru asta ne înjură și transmit tot felul de minciuni. În fiecare zi de aici auzim cum împotriva României sunt șapte țări, sunt zece țări, 15 țări. Marți, domnul  Băsescu se va adresa Parlamentului pe tema Schengen și mă întreba cineva ce mă aștept să  spună", a explicat premierul Ponta.

"Domnia sa, ca şi mine, după şedinţa JAI am avut acces, prin natura funcţiilor, la ce s-a întâmplat exact acolo, avem din interior toate discuţiile, şi mă aştept ca preşedintele Băsescu să spună adevărul despre ce a fost la JAI. În Consiliul JAI a fost Germania împotrivă şi au fost două ţări, Olanda şi Finlanda, care au spus să se mai discute în decembrie. În schimb, au fost 13 ţări, şi toate celelalte după aceea, care au luat cuvântul şi au spus că este incorect ce i se întâmplă României, că nu e normal să se folosească de Romnia şi Bulgaria pentru probleme interne", a declarat Ponta la Antena 3.

"Eu mă aștept ca președintele Băsescu să spună adevărul marți, despre ce a fost la JAI, să nu îi lase pe oamenii lui din România să arunce cu noroi în cei care vor să ne ajute, Spania, Italia, Austria, Grecia, Slovacia", a mai spus premierul, revoltat de faptul că înainte de Consiliul JAI în ţară s-au făcut liste cu aşa-zisele şapte ţări care ne vor în Schengen, printre care şi Franţa, explicând că acest lucru nu s-a întâmplat. Aşa-zisa listă a apărut în presă după ce Băsescu a vorbit de şapte state care nu ne vor în Schengen.

Potrivit premierului, președintele Traian Băsescu, după ce a avut acces la documentele privind ceea ce s-a întâmplat la JAI,  "trebuie să facă dreptate. Impresia asta că toată Europa este împotriva noastră este o minciună", a mai afirmat Ponta, menționând, însă, că în Germania și alte țări există o problemă reală şi serioasă legată de integrarea comunităţilor de romi, care nu poate fi rezolvată până în luna decembrie. "Asta este o realitate. Este o problemă gravă pentru că este dificil de rezolvat. Nu se poate rezolva în trei luni sau șase luni. Se poate rezolva în timp", a explicat premierul.

Președintele Traian Băsescu a solicitat conducerii Parlamentului să se adreseze, marţi, 12 martie, plenului reunit al celor două Camere, pe probleme actuale de politică europeană.

În Consiliul JAI, miniştrii de Interne şi Justiţie din statele membre UE reuniţi, joi, au convenit amânarea deciziei privind aderarea României şi Bulgariei până la o dată ulterioară nedefinită, urmând ca rediscutarea temei să aibă loc într-o reuniune în luna decembrie a acestui an.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel