Băsescu, apel la Cioloș: Vă rog opriţi această ticăloşie

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis, joi, pe pagina sa de socializare, un apel către premierul Dacian Cioloș în legătură cu Centrala Nucleară de la Cernavodă, surprins că directorul Nuclearelectrica a decis să importe combustibil nuclear de la străini, nu de la sursele autohtone. Fostul președinte avertizează că, procedându-se astfel, România riscă să ajungă dependentă de canadieni sau chiar de ruși, și îi cere premierului Cioloș să oprească "această ticăloșie", recomandându-i totodată să ia și măsuri drastice față directorul Nuclearelectrica. 

"Aflu cu surprindere că, la Centrala nucleară de la Cernavodă, nu se mai cumpără combustibil nuclear de la Compania Naţională a Uraniului. Directorul Nuclearelectrica, doamna Daniela Lulache, a decis să achiziţioneze combustibilul nuclear din Canada, de la compania Camenco. Motivul ar fi preţul mai bun.

Nu am dubii că preţul canadienilor este mai bun. Problema este că preţul va fi mai bun doar pînă cînd România nu va mai produce combustibil nuclear. Pe urmă, va veni dependenţa de canadieni sau, de ce nu, de ruşi.

Domnule prim-ministru Cioloş, vă rog opriţi această ticăloşie, indiferent care este preţul uraniului românesc. Şi poate o trimiteţi pe doamna Daniela Lulache să fie director la o grădiniţă chiar dacă va fi o grădiniţă unde salariul este ca la Fondul Proprietatea sau Nuclearelectrica.

Iar, dacă Compania Naţională a Uraniului are probleme, ajutaţi-o acum", a scris Traian Băsescu, pe Facebook.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel