Băsescu, APEL către liderii politici din Ucraina

basescu ucraina
basescu ucraina

Traian Băsescu a salutat renunțarea la folosirea forței pentru a reprima protestele cetățenilor din Ucraina. Totodată, președintele României face un apel către liderii politici din Ucraina

"Preşedintele României, domnul Traian Băsescu, salută cele mai recente evoluţii din criza internă profundă traversată de Ucraina în ultimele luni. Încetarea violenţelor, renunţarea la reprimarea în forță şi excesivă a protestelor cetăţenilor ucraineni sunt precondiţii pentru revenirea la un climat de linişte, necesar lansării unui proces politic amplu de stabilizare internă a ţării", arată un comunicat de presă al Admnistrației Prezidențiale.

Continuă: "Domnul preşedinte Traian Băsescu face apel la toţi liderii politici din Ucraina să manifeste calm, reţinere, pragmatism şi prudenţă, disponibilitate maximă la dialog şi flexibilitate pentru obţinerea unui amplu consens absolut necesar pentru ieşirea ţării din criză, stabilizarea climatului intern şi redresarea economiei. Renunţarea la accente sau acţiuni extremiste sau naţionaliste ar contribui, de asemenea, la obţinerea consensului naţional".

Președintele Băsescu este preocupat de "independenţa şi integritatea teritorială a Ucrainei", dar și "redresarea economiei Ucrainei prin asistenţa comunităţii internaţional".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel