Băsescu: Am introdus nişte reguli în interiorul UE foarte apropiate de cele ale FMI

basescu
basescu

Cu ocazia întâlnirii a preşedintelui Traian Băsescu cu delegaţia comună a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale, de astăzi, de la Palatul Cotroceni, şeful statului a subliniat că au fost introduse în interiorul UE reguli apropiate de cele ale FMI.

"Vă mulţumesc foarte mult pentru întâlnire. Doar ce m-am întors de la Bruxelles (de la lucrările Consiliului European informal - n.r.), unde semnalele sunt pozitive. Am dus acordul nostru la sfârşit. Cel mai probabil imaginea UE şi a zonei euro va fi upgradată de către investitori, având în vedere că am introdus nişte reguli în interiorul UE care sunt foarte apropiate de regulile FMI", a spus mărturisit președintele Băsescu, în debutul întrevederii.

În legătură cu cele declarate de președintele Băsescu, șeful delegaţiei FMI în România, Jeffrey Franks, a apreciat faptul că prin angajamentul României de a aplica în interiorul UE reguli economice şi mai stricte, ţara noastră va reuşi să trimită semnale pozitive în întreaga lume.

O delegaţia a Fondului Monetar Internaţional, a Comisiei Europene şi a Băncii Mondiale se află la București de săptămâna trecută pentru a patra misiune de evaluare a Acordului stand-by de tip preventiv cu România.

Până la sfârșitul misiunii, pe 6 februarie, oficialii internaționali se vor întâlni cu autorităţile române, precum şi cu reprezentanţi ai partidelor politice, ai sindicatelor, mediului de afaceri, băncilor şi societăţii civile.

Citește și:

Delegaţia FMI, CE şi BM, așteptată, marți, la Cotroceni

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel