Băsescu: Am convingerea că relațiile româno-chineze se vor desfășura în cadrul legislativ al UE

Băsescu Constituție
Băsescu Constituție

Președintele Traian Băsescu l-a primit, miercuri, pe prim-ministrul Chinei, Li Keqiang, în fața căruia și-a exprimat convingerea că relațiile româno-chineze nu vor depăși cadrul legislativ stabilit de Uniunea Europeană.

Bruxelles-ul a trimis statelor participante, în ajunul forumului economic China - Europa Centrală și de Est, o circulară prin care le cere ca negocierile să nu depășească cadrul convenit la nivel comunitar. Într-un interviu acordat radioului public, președintele României blama acest demers al birocraților Uniunii.

”Permiteţi-mi să încep prin a vă spune bun-venit în România, în acelaşi timp vă rog să transmiteţi mesajul meu de salut şi de respect pentru preşedintele Republicii Populare Chineze. Am urmărit desfăşurarea Summitului, dar şi a relaţiei bilaterale România-China. Cred că faţă de Summiturile de la Budapesta, Varşovia, cel de la Bucureşti este un pas înainte. Am convingerea că relaţiile dintre China - România, China şi ţările din Europa Centrală şi de Est se vor desfăşura în frame-ul (cadrul - n.r.) legislativ al Uniunii Europene”, a declarat Băsescu, la începutul întrevederii cu oficialul chinez.

Băsescu a salutat relația politică excelentă dintre România și China, evocând poziția asiaticilor în 1968. ”Avem o relaţie politică tradiţională şi excelentă. Noi nu o să uităm niciodată poziţia Guvernului chinez, în 1968, şi nici faptul că întotdeauna China a fost un sprijin pentru România şi în Consiliul de Securitate al ONU şi în orice organizaţie internaţională”, a punctat președintele.

Li Keqiang este primul premier chinez care efectuează o vizită oficială în România în ultimii 19 ani, sosirea sa fiind prilejuită de cea de-a treia ediție a forumului economic China -  Europa Centrală și de Est.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel