Băsescu acuză "agresiuni" ale unor parteneri din Uniunea Europeană

Președintele Traian Băsescu a vorbit, miercuri, la întâlnirea anuală cu diplomații acreditați la București, despre ridicarea restricțiilor pe piața muncii și condiționalitățile pentru Schengen, acuzând în acest context "agresiuni" ale unor parteneri europeni.

Șeful statului a remarcat că "cetățenii români devin victime ale abordărilor naționaliste, adăugând că "suntem în mod particulari îngrijoraţi de modul în care a fost şi este gândită întâmpinarea ridicării restricţiilor pe piaţa muncii".

În opinia președintelui, măsurile de protecție a sistemelor de ajutoare sociale luate de unele state "reflectă o întoarcere către naţionalism, ceea ce poate fi îngrijorător pentru UE", potrivit Mediafax.

Băsescu a mai spus că "împiedicarea" aderării la Schengen începe să fie percepută drept o disponibilitate a unor state membre de a interpreta diferenţiat prevederile din tratatele europene.

"România a acceptat un timp condiţionalităţile, dar este timpul să ne apropiem de un capăt, pentru că, la fel ca liberalizarea pieţei muncii la nivelul UE, şi accesul în spaţiul Schengen este un element puternic de integrare în UE", a adăugat Traian Băsescu.

Preşedintele a avertizat că, "în faţa unor astfel de agresiuni din partea unor parteneri europeni", este dificil de susţinut că limitarea acţiunii politice există şi că aceste reglementată juridic".

Şeful statului român a cerut ca "realitatea de fapt să devină realitatea de drept, stabilită prin tratate"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel