Băsescu a promulgat Legea pentru înființarea ASF

basescu_fotoliu
basescu_fotoliu

Președintele Traian Băsescu a promulgat, marți, Legea care aprobă Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului privind înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), informează site-ul Administrației Prezidențiale.

Anterior, aflat într-o vizită la fabrica de automobile Ford din Craiova, preşedintele Traian Băsescu a fost întrebat ce va face cu Autoritatea de Supraveghere Financiară, în condiţiile în care miercuri Plenul Parlamentului se va reuni pentru a vota membrii ASF.

"Vroiam s-o promulg diseară, da. După întoarcerea la Bucureşti o promulg, dar nu ştiu dacă o să apară în Monitorul Oficial. Deci sigur promulg legea, pentru că a fost trimisă o dată înapoi, nu mai am dreptul s-o mai trimit o dată. Sunt obligat prin Constituţie s-o promulg. O voi promulga azi", a declarat Traian Băsescu la Craiova.

Comisiile de buget-finanţe şi comisiile economice din Senat şi Camera Deputaţilor i-au validat, marţi, în urma audierilor, pe Dan-Radu Ruşanu pentru funcţia de preşedinte al ASF şi pe Daniel Dăianu pentru funcţia de prim-vicepreşedinte al acestei instituţii.

Pentru funcțiile de vicepreședinți ai ASF, comisiile i-au validat pe Daniel Tudor, Mircea Ursache şi Ion Giurescu, iar pentru funcțiile de membri ai Consiliului ASF au fost validați următorii: Dorina Mihăilescu, Gheorghe Marcu, Gavrilă Alexe, Gheorghe Albu, Lorand-Istvan Kralik, Marian Mîrzac, Marian Sârbu, Cornel Moldoveanu, Tudor Baltă, Doru Frunzulică, Nina Puiu şi Gh. Cornel Coca Constantinescu.

COmisiile nu i-au validat pe Doina Domnica Pârcălabu, Octavian Lupu, Ion Golu, Emilian Moscu Popescu, Dragoş Mihalache, Daniel Ştefan Armeanu.

Votul a fost secret şi s-a dat pentru fiecare candidat în parte.

Referitor la înfiinţarea Autorităţii de Supraveghere Financiară, guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, declara, la începutul lunii decembrie,  că unificarea autorităţilor de supraveghere a pieţei financiare nebancare este recomandată de către Banca Centrală Europeană, mai ales în state în care adâncimea acestei pieţe este mică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel