Băsescu, dezvăluiri la Bruxelles despre întâlnirea cu Gaddafi

Președintele Traian Băsescu a povestit, joi, după Summit-ul UE-Africa, care a avut loc la Bruxelles, ce răspuns i-a oferit în 2006 liderul libian de atunci, Muammar Gaddafi, în legătură cu datoriile Libiei către România. 

În contextul discuției privind datoriile țărilor africane către România, preşedintele Traian Băsescu a relatat pe scurt, joi, după Summit-ul UE-Africa, despre întâlnirea pe care a avut-o în noiembrie 2006 cu Muammar Gaddafi, când a efectuat o vizită în Libia.

"Dumnezeu sau Allah să îl odihnească pe Gaddafi, eu am discutat cu el şi vă pot spune că am fost primul şef de stat primit întâi în palat şi pe urmă în cort. Prima dată m-a primit în palat, după ce nu mai primise de vreo 20 de ani şefi de stat în palat, şi l-am întrebat pe Gaddafi, a venit şi punctul, că-l aveam notat acolo în dosar, datoria Libiei la România, şi el: Eu nu am datorii la România, datoriile mele sunt la Ceauşescu, l-aţi omorât... Eu la el am avut datorii... Vă dau un exemplu. Nu e neapărat de scris în presă, dar asta este abordarea", a afirmat Băsescu, potrivit Mediafax.

Potrivit preşedintelui Traian Băsescu, România a valorificat mare parte din datorii, precizând că nu este pregătit să spună "ce mai avem de luat şi de unde".

Traian Băsescu a precizat că în cadrul Summit-ului UE-Africa nu s-a discutat despre problema datoriilor pe care ţările africane le au către România, pentru că este vorba despre o problemă bilaterală, dar și că viitoarea întrunire a Summit-ului va avea loc în 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel