Băsescu a numit-o pe Dana Constantinescu ambasador în Italia

dana constantinescu dece
dana constantinescu dece

Președintele Traian Băsescu a numit-o pe Dana Constantinescu în postul de ambasador al României în Italia, anunță președinția.

[caption id="attachment_285379" align="alignleft" width="310"] Foto: adevărul.it[/caption]

Administrația prezidențială informează că șeful statului a semnat joi decretul de acreditare a Danei-Manuela Constantinescu în calitatea de ambasador extraordinar și pleni potențiar în Republica Italiană, în Republica Malta și în Republica San Marino. Totodată, Traian Băsescu a ales-o pe Maria Ligor drept ambasador al României în Canada.

Dana Constantinescu primise, în iunie 2012, aviz negativ pentru care comisiile de politică externă ale Parlamentului.Se pare că bila neagră care a cântărit cel mai mult în decizia comisiilor a fost reprezentată de faptul că dna. Constantinescu nu a știut să spună numele miniștrilor de Interne și Externe ai Italiei.

Decretul de rechemare a lui Răzvan Rusu din calitatea de ambasador la Roma a fost semnat de președintele României pe 20 decembrie 2011, șeful statului arătându-și cu o săptămână în urmă nemulțumirea legată de absența diplomatului român la un eveniment de Ziua Națională a României din capitala Italiei, scrie România Liberă.

Ulterior, Dana Constantinescu - fost director în Ministerul Transporturilor și nominalizată pentru acest post în perioada mandatului fostului ministru de Externe Cristian Diaconescu - a fost respinsă în urma audierii de către Comisiile de specialitate ale Parlamentului în iunie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel