Băsescu a ÎNTRERUPT o emisiune de la RTV. Intervenție-fulger: E un șmenar

Traian Băsescu a întrerupt o emisiune de la România TV pentru o intervenție-fulger.

Președintele a intrat în direct, prin telefon, pentru a-i da o replică generalului Corneliu Dobrițoiu.

(w670)

"Vreau să fac o intervenție pentru un drept la replică pentru că îl văd pe generalul ăsta în rezervă, Corneliu Dobrițiu, șmenar de case. A și fost condamnat pentru acest lucru. Toți în studio țin să mă acuze pentru sistemul pe care l-am creat. Vreau să vă spun ca să dormiți liniștiți: îmi asum crearea unui sistem puternic. Ce nu îmi asum și resping sunt abuzurile și adevărurile pe care încercați să le construiți. Spuneți adevăruri mincinoase! Nu am pus acest sistem să se implice în politică, nu am pus sistemul să scoată oameni încătușați în fața DNA cu toate televiziunile de față. (...) Corneliu Dobrițoiu este un șmenar de locuințe de serviciu. Nu am ce să discut cu el. A fost condamnat pentru acest lucru", a zis Traian Băsescu.

Corneliu Dobrițoiu i-a dat replică președintelui: "Este fals ce spune! Eu nu am cumpărat o locuință de la subofițeri. Eu am făcut o simplă cerere către ministru pentru atribuirea unei locuințe de serviciu. (...) Urmează să atac soluția finală. În apel doi judecători au făcut opinie separată, în completul doamnei Liviei Stanciu. Să mai rețină domnul Băsescu că acea faptă era pedepsită de la 5 la 7 ani, iar eu am primit un an cu suspendare. Deci am comis fapta sau nu? Am fost condamnat în urmă cu un an și nici până acum nu mi-au motivat sentința. În ce țară trăim? Domnul Băsescu a șmenuit case multe și terenuri".

Dobrițoiu, condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare

Fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la un an de închisoare cu suspendare în dosarul "Case pentru generali", în legătură cu achiziționarea în condiții ilegale a unei locuințe de serviciu la preț subvenționat.

[citeste si]

În mai 2016, completul de cinci judecători condus de Livia Stanciu a respins apelul declarat de DNA și de inculpații din acest dosar, fiind menținută în mare parte sentința dată de un alt complet de magistrați în martie 2015.

În septembrie 2013, fostul ministru al Apărării Corneliu Dobrițoiu a fost trimis în judecată pentru săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un avantaj patrimonial sau nepatrimonial, și participație improprie la fals intelectual, toate cu consecințe deosebit de grave. Citiți aici continuarea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel