Băsescu a greşit în cazul articolului 276 din Codul Penal, spune Ponta

Traian Băsescu a greşit atunci când a retrimis în Parlament articolul 276 din Codul Penal, deoarece oamenii politici au obligaţia de a nu comenta niciodată deciziile justiţiei, dar presa trebuie să fie liberă, a declarat premierul Victor Ponta.

"Cred că Parlamentul a decis bine să nu incrimineze ca infracţiune ceea ce se discută în presă şi sper ca această prevedere legală să fie votată de Parlament, să intre în vigoare, mai ales că mă gândesc că apar tot felul de situaţii pe care nimeni nu şi le doreşte. Ieri, justiţia a pronunţat o anumită decizie (faptul că Ponta nu va fi cercetat pentru plagiat - n.r.), Înalta Curte, care a fost extrem de criticată de presa tocmai a domnului Băsescu şi eu n-aş vrea ca asta să fie incriminată în mod penal, dimpotrivă. Cred că libertatea presei trebuie să funcţioneze şi când e criticată justiţia că nu m-a condamnat pe mine. Oamenii politici şi eu avem obligaţia de a nu comenta niciodată deciziile justiţiei şi am înţeles-o, dar presa trebuie să fie liberă, aşa încât cred că preşedintele a greşit când a retrimis proiectul legii la Parlament", a spus Ponta, într-o conferinţă de presă cu omologul său albanez, Edi Rama, la Tirana.

Preşedintele Traian Băsescu a trimis o cerere de reexaminare Parlamentului în care solicită menţinerea infracţiunii de la articolul 276 din Codul Penal, care incriminează fapta persoanei ce face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de judecător sau de organele de urmărire a unei infracţiuni.

Băsescu menţionează în cerere, că, prin legea aflată la promulgare, se abrogă infracțiunea de "Presiuni asupra justiției", prevăzută la Articolul 276 din Legea 286/2009 privind Codul Penal.

Proiectul pentru abrogarea articolului 276 din Codul penal a fost adoptat cu 285 de voturi "pentru", 9 voturi "împotrivă" şi 35 de abţineri.

Proiectul a fost iniţiat de liberalii Crin Antonescu, George Scutaru şi Alina Gorghiu şi a fost semnat de 55 de parlamentari, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel