Băsescu a găsit ce poate exporta în Chile. Vezi dspre ce este vorba

traian basescu
traian basescu

Prezent în Santiago, la summitul UE-America Latină, întrebat ce anume ar putea prelua Chile din  România, președintele Traian Băsescu, a răspuns că presa,  "care e extraordinară".

Întrebat ce anume ar putea prelua Chile din România, Traian Băsescu a răspuns: "Presa. Care e extraordinară".

Preşedintele român a subliniat că la reuniunea din Santiago de Chile liderii UE şi cei ai ţărilor din America Latină şi Caraibe au căzut de acord asupra unei relaţii de parteneriat strategic, cu beneficii majore în planul comerţului, având în vedere că schimburile comerciale între cele două regiuni s-au ridicat la 200 de miliarde de euro în 2012,scrie rtv.net.

 "Deci cred că în interiorul acestui parteneriat strategic România are o şansă, economia românească este în mod categoric competivă la nivelul Americii Latine şi a statelor din Caraibe, iar cadrul creat de acest summit va permite societăţilor româneşti să îşi diversifice pieţele de export pentru că, aşa cum în ultimii doi-trei ani s-a început revenirea pe pieţele din lumea arabă, trebuie să revenim şi pe pieţele din America de Sud şi să intrăm pe pieţele din Caraibe pentru a nu mai fi atât de dependenţi de orice se întâmplă în interiorul UE", a subliniat Băsescu, citat de Mediafax.

 El a arătat că schimburile comerciale ale României cu ţările Americii Latine au avut "o creştere explozivă" de 47% în 2012, ridicându-se la 1,3 miliarde de dolari în primele 11 luni, dintre care 700 milioane exporturi româneşti.

 "Vă pot spune că au existat misiuni economice şi Astra Vagoane Arad cu oferte pentru vagoane de marfă, de călători, pentru trenuri de metrou, este o companie care se prefigurează a avea succes. De asemenea, Romarm a avut misiuni de evaluare şi de asemenea are perspectiva unor contracte bune. Nu în ultimul rând, industria constructoare de maşini, de aparatură electrocasnică are de asemenea perspective foarte bune în America Latină. Înseamnă o revenire a noastră, pe acolo pe unde am mai fost, dar cu produse de altă calitate, inclusiv utilaj petrolier, care şi acum se exportă din România în America Latină", a arătat Băsescu.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel