Băsescu a găsit cauza înfrângerii lui Geoană: "morsa competentă", Chirieac

Traian Băsescu a declarat, miercuri, la Parlament, că  argumentaţia lui Viorel Hrebenciuc în calitatea de şef de campanie al lui Geoană referitoare  la o posibilă fraudare a alegerilor din Diaspora în 2009 este falsă. Geoană a pierdut alegerile "de prost", dar şi din cauză că avea o echipă de campanie slabă, printre cei nominalizați de fostul președinte numărându-se  şi analistul Bogdan Chirieac, pe care l-a numit  din nou "morsa competentă".

"De ce a pierdut Geoană alegerile? Nu numai de prost, dar a avut și un staff îndoielnic. Hrebenciuc spunea că după calculele lui la o secție de votare din străinătate nu pot vota mai mult de 1050 de persoane. Sigur, teoria asta este susținută și de cea mai competentă dintre morse, Chirieac, alt dezinformator.

Vreau să vă dau cifrele, ca să discutăm pe ceea ce este înregistrat la BEC. În 2007, la secția de la Ambasada României de la Paris, la referendum, ambasador Sabin Pop, deci în niciun caz vreun PD-ist. Au votat 3447 de persoane în 12 ore. O medie de 287 de votanți pe oră. Minciuna lui Hrebenciuc e că erau două ștampile. Minte sau nu a știut, iar asta explică în plus de ce a pierdut Geoană.

[citeste si]

La Ambasada de la Paris au fost tot timpul cinci cabine și cinci ștampile de vot. În 2009, în turul 2, la 14 ore program de vot, deci cu două ore mai mult decât în 2007, au votat 3785 de persoane, ceea ce înseamnă 270 de voturi pe oră, deci mai puțini decât în 2007. În 2014, tot la Ambasadă, au votat 4150 de persoane, 296 de persoane pe oră. Nu știu de unde scoate morsa competentă, acest cireac, că ar fi fost un vot la 15 secunde. E un vot la un minut. Avem proba că oamenii ăștia nu numai mint - eu sunt convins că Hrebenciuc nu minte -, dar ne arată cât de nepregătiți au fost să gestioneze campania electorală. Este o explicație în plus de ce a pierdut Mircea Geoană. Acasă a pierdut că s-a dus la Vîntu, iar în străinătate s-a putut vota mult mai mult decât credea Hrebenciuc", a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel