Culcer: Băsescu face un sondaj ca să vadă dacă Maior e bun de premier

Traian Băsescu
Traian Băsescu

La sfârșitul lunii noiembrie, Institutul de Sondare a Opiniei Publice IRES, a realizat un sondaj național pentru a stabili cel mai potrivit premier de pe o listă bine determinată. La loc de cinste, figurează numele directorului SRI, George Maior

Surse din mediile politice afirmă că sondajul a fost comandat de Traian Băsescu, iar rezultatele ar urma să fie utilizate după alegeri, când președintele va trebui să desemneze premierul, potrivit Inpolitics. Informația despre sondaj a fost aruncată pe piață de o aprigă susținătoare a președintelui, jurnalista Rodica Culcer. Ea scrie pe blogul personal că a fost sunată de cei de la IRES și chestionată cu privire la posibilitatea ca George Maior să fie numit premier.

”De unde și până unde? Cum a apărut George Maior în ecuație? Trebuie să fie totuși o variantă de lucru la Cotroceni din moment ce domnul Dâncu este preocupat de imaginea sa. Pentru cei (puțini) care nu știu, precizez că Vasile Dâncu, prieten al lui Ioan Rus, este cel care conduce IRES”, scrie jurnalista pe blog. Ea continuă: ”Probabil că domnul Băsescu știe că USL va câștiga alegerile și că va fi obligat să numească un premier din rândurile sale – sau acceptabil acestei formațiuni. Tot ce poate face este să-l excluda din competiție pe Victor Ponta, sluga prea plecată și prea manipulată a lui Dan Voiculescu, și să caute o alternativă, adică un personaj care poate rupe destule facțiuni din diferite partide pentru a alcătui o nouă majoritate de strânsură. Aceasta ar asigura o guvernare cu care președintele să poata coabita. George Maior ar fi o astfel de variantă, care ar mai avea și avantajul de a scoate de pe agendă suspendarea președintelui, căci este clar că, în ciuda tuturor asigurărilor date de premier, o majoritate de 60% controlată de USL va declanșa imediat procedura de suspendare, pentru că domnii Iliescu și Voiculescu nu vor lăsa la latitudinea președintelui numirea procurorilor și a șefilor de servicii de informații”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel