Băsescu a cerut controale în puşcării, Ministerul Justiției neagă acest lucru

Traian Băsescu încearcă să afle care sunt condiţiile în care trăiesc deţinuţii din România, după ce Gigi Becali a trimis Comisiei de abuzuri şi petiţii din Parlament o petiţie prin care cere încetarea abuzurile la care ar fi supus, el reclamând că este torturat şi că are parte de tratamente inumane în detenţie.

Potrivit România TV, Ministerul Justiţiei nu a primit nicio solicitare de la Preşedinţia României referitoare la efectuarea unor controlae în penitenciare.

"Președintele României, domnul Traian Băsescu, întreprinde, în conformitate cu prerogativele constituționale ale funcției de președinte al României, demersurile necesare pentru a afla care sunt condiţiile de detenţie din penitenciarele României şi dacă acestea respectă legislaţia în vigoare", a precizat purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, pentru România TV.

"Am înţeles că se plânge de tratamentul din închisoare. Va trebui să am o discuţie, în perioada următoare, pentru că are dreptul să facă o astfel de sesizare. Dânsul cred că reclamă modul de funcţionare a Administraţie Penitenciarelor şi am obligaţia să văd de ce această administraţie nu funcţionează. Vă asigur că foarte curând voi avea un răspuns şi îl voi face public", a spus preşedintele Băsescu în momentul în care a vorbit despre graţierea lui Gigi Becali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel