Băsescu a anunțat că merge în Moldova. Ce motive invocă președintele

Băsescu 68
Băsescu 68

Președintele Traian Băsescu va merge vineri la Chișinău, direct de la Vilnius - unde a participat la Summitul Parteneriatului Estic. Șeful statului a transmis că această vizită reprezintă o oportunitate de a-i felicita pe cetățenii Republicii Moldova pentru parafarea Acordului de Asociere cu UE.

Traian Băsescu a fost întrebat întrebat dacă delegația României merge la Chișinău pentru a sărbători parafarea Acordului de Asociere cu UE.

"Trec și pe la Chișinău pentru o discuție cu președintele Republicii Moldova. Acum plecăm, da! Facem o escală la Chișinău înainte de București. Dar și pentru că astăzi Ambasada României de la Chișinău organizează sărbătorirea Zilei Naționale. Vor fi peste 1.000 de invitați și este o bună oportunitate să mergem să-i felicităm pe moldoveni la ei acasă și să le spunem că-i așteptăm cu drag în UE, dar nu-i așteptăm pasiv. Îi ajutăm, atât cât putem, să avanseze pe acest drum", a răspuns președintele, citat de Agerpres.

Vezi și: Băsescu despre Unirea cu Moldova: o greșeală sau un ajutor în drumul spre UE? Își pregătește președintele o candidatură la Chișinău?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel