Băsescu, sfat pentru guvernanți. ”Lucrurile sunt la limită de a fi controlate, dacă nu chiar scăpate de sub control”

Fostul președinte Traian Băsescu le oferă un sfat guvernanților în contextul creșterii alarmante a numărului de infecții Covid în România. 

Trăian Băsescu a declarat în direct la România TV faptul că românii trebuie să fie convinși de autorități să poarte mască de protecție și să se protejeze. Mai mult, fostul președinte este de părere că ”lucrurile au ajuns la limită”. 

”Atâta timp cât OMS a declarat pandemie și România trebuie să aplice tratament de pandemie. Numărul mic de testări, nu din lipsa tratamentelor, a dus la o dezinformare. Pe urmă au dat ocazia ridicării stării de urgență. Eu am susținut că nu trebuia ridicată starea de urgență până la 15 iunie. (...) Cred că lucrurile sunt la limită de a fi controlate, dacă nu chiar scăpate de sub control, trebuie intervenit. Populația trebuie convinsă că trebuie să poarte mască, că trebuie să evite aglomerațiile, să nu mai spun de spălat pe mâini. (...) Cred că suntem la limită de a mai face față pandemiei din punct de vedere al paturilor echipate cu sistemele de ventilație, dar îi sfătuiesc pe guvernanți un lucru, să facă un stoc de echipamente medicale. Să nu aștepte să rămâne fără ventilatoare, să facă de acum cerere”, a declarat Traian Băsescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel