Băsescu: Mi se pare o exagerare incredibilă povestea punerii sub urmărire penală a 77 de oncologi

Traian Băsescu a afirmat, joi seară, că este 'o exagerare incredibilă' dosarul celor 77 de medici oncologi acuzaţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că ar fi primit mită.

El a declarat într-o emisiune la postul de televiziune B1 că participarea medicilor la congresul din India a fost necesară pentru ca aceştia să poată introduce în sistemul sanitar românesc un nou medicament.

'Oamenii ăştia au învăţat nişte scheme de tratament acolo pe nişte noi medicamente. Probabil, dacă ar fi avut salarii de 10- 15.000 de euro cât are un medic în Austria, se ducea pe banii lor, dar au 2.700 de lei, iar fără a participa la astfel de cursuri nu poţi să introduci în sistemul sanitar un nou medicament. Mi se pare o exagerare incredibilă povestea punerii sub urmărire penală a 77 de oncologi. Atenţie! 77 din 270 cât avem în ţară', a afirmat Băsescu.

Fostul şef al statului crede că statul român ar trebui să suporte cheltuielile de participare a medicilor români la astfel de congrese internaţionale. DNA a anunţat luni că 77 de medici specialişti oncologi sunt urmăriţi penal pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, după ce au beneficiat de excursii în India în schimbul prescrierii anumitor medicamente. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel