Băsescu, după incendiul de la ”Matei Balș”: De Iohannis, atâta zic, ”mușchii mei minte nu are”

Băsescu, după incendiul de la ”Matei Balș”: De Iohannis, atâta zic, ”Mușchii mei, minte nu are”.
Băsescu, după incendiul de la ”Matei Balș”: De Iohannis, atâta zic, ”Mușchii mei, minte nu are”.

Traian Băsescu, fostul președinte al României, condamnă lipsa de reacție din partea autorităților după tragedia de la Institutul Matei Balș.

Traian Băsescu a intervenit duminică seara în direct la România TV unde a comentat pe baza declarațiilor liderilor politici ca urmare a incendiului de la Spitalul ”Matei Balș”. 

”Voiculescu are doar competența, dacă se pregătește puțin, să îmbălsămeze sistemul de sănătate, nu să-l salveze. Când a avut loc tragedia de la Colectiv, domnul președinte și-a luat costumul de schi roșu și s-a dus în Piață, acum, cel albastru și s-a dus la Păltiniș. Mi se pare greu de imaginat o asemenea atitudine legată de un dezastru, au murit oameni aflați în grija statului român. De Iohannis, atâta zic, ”Mușchii mei, minte nu are”. E cinic să te duci la schi când ai o dramă în București", a declarat Traian Băsescu. 

Băsescu a mai spus că cineva ar fi trebuit să își asume politic ceea ce s-a întâmplat. 

”Nu a demisionat nimeni. Nici ministrul Sănătății, nici șeful ISU, nici managerul spitalului. Nu cred că era cazul să demisioneze premierul pentru că nu ne dorim o criză politică. Deocamdată nu se știe cauza. Dar o asumare politică trebuia să existe. O să spuneți că am ceva cu Arafat. Cel mai ușor e să îți dea bani Guvernul și tu să cumperi salvări, să faci niște cursuri de prim-ajutor. Problema e legată de rateuri. Colectiv a fost un rateu, acum la Balș un rateu, că nu scoți la timp un om care ardea.. Îl scoți după 5 ore.. Arafat a uitat să scoată un om care poate mai avea șanse să trăiască. Poate că era în viață dacă ar fi fost scos rapid”, a mai declarat Băsescu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel