Băsescu, despre numirea unui nou premier: Ce e în capul președintelui nu are în momentul de față relevanță

Traian Băsescu
Traian Băsescu

Traian Băsescu susține că este o situație ”ciudată” la consultările partidelor cu Klaus Iohannis pentru numirea unui nou premier. 

Traian Băsescu a intervenit la România TV unde a discutat despre consultările de la Palatul Cotroceni pentru numirea unui nou premier. Fostul președinte este de părere că partidele s-au lipsit de un element extrem de important. 

”Suntem la stadiul în care partidele trebuiau să facă propuneri. Deci asta scrie în Constituție. Ce e în capul președintelui nu are, în momentul de față, relevanță. Ar fi fost extrem de important ce viziune are PNL-ul despre un nou premier, ce viziune are PSD-ul, ce viziune au cei de la USR, care înțeleg că vor merge totuși cu o propunere. Dacă partidele ar face toate o propunere pentru funcția de prim-ministru, președintele nu poate veni să spună: ați făcut voi propunerile astea, dar eu scot unul din căciulă. Este clară Constituția aici. Președintele consultă partidele pentru a identifica un premier care să facă majoritate. Ori partidele s-au lipsit de acest element extrem de important în construcția politică. Dacă președintele va veni cu un nume care nu a fost propus în discuțiile cu partidele, președintele își va asuma și construcția majorității. Suntem într-o situație ciudată”, a precizat Traian Băsescu în direct la România TV. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel