Băsescu, despre numirea lui Motoc ministru de Externe: "Vreau să nu se speculeze pe tema şicanelor"

Președintele Traian Băsescu a vorbit, miercuri, despre numirea noului ministru de Externe.  

"Privind cei doi miniştri, am decis să fac numirea celor doi simultan şi avem acum chestiuni de ordin legal care trebuie derulate înainte de numirea ministrului de Externe. Am discutat cu domnul ambasador Motoc şi i-am spus că are susţinerea mea pentru postul de ministru de Externe. Totuşi, trebuie duse până la capăt procedurile pentru a preveni situaţia de incompatibilitate pentru domnia sa.

Una e demisia sa din corul diplomatic, a doua e demisia din postul de ambasador. Funcţia de membru al guvernului e incompatibilitate cu orice altă funcţie, cu excepţia celei de deputat sau senator. În acest moment, domnul Motoc e şi ambasador. Astfel, trebuie rechemat. Vreau să nu se speculeze pe tema şicanelor. Decretul de rechemare trebuie cosemnat şi de premier, imediat ce va fi semnat, îl voi semna şi eu", a spus Traian Băsescu.

"Nu există niciun dubiu asupra competeţelor domnului Motoc, dar nu trebuie să-l punem în situaţia de incompatibilitate. Am semnat decretul, dar va fi publicat în MO după ce se rezolvă problema de incompatibilitate", a mai declarat şeful statului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel