Barroso vede război civil în Europa. Sindicatele se tem de dictaturi militare în mai multe țări, inclusiv România

Președintele Comisiei Europene este îngrijorat că democrațiile din regiune sunt amenințate de criza permanentă a bugetelor statelor membre. Dezvăluirile despre îngrijorarea lui Jose Manuelo Barroso au fost făcute de secretarul general al Congresului European al Sindicatelor, John Monks. El a spus că mesajul președintelui Barroso a fost unul dur. Monk l-a parafrazat pe Barroso, spunând că dacă aceste țări nu duc la capăt măsurile de austeritate, ar putea dispărea, ca democrații adevărate, a relatat EuObserver.

"Președintele Barroso ne-a șocat cu o viziune apocaliptică a căderii democrațiilor europene din cauza deficitelor bugetare”, a spus Monks. Sindicalistul s-a arătat, la rândul său, îngrijorat de prăbușirea democrației în Europa, dar dintr-o cu totul altă cauză: legile de austeritate vor duce la explozii sociale, care vor atrage intervenția armatei.

"Este extrem de periculos. Suntem într-o situație asemănătoare celei din anul 1930, când Marea Criză s-a terminat cu dictatură militară”, a spus Monks.

Panica a pornit în februarie, cu știrea că Grecia poate intra în incapacitate de plată, ceea ce a determinat multe țări să ia măsuri dure de austeritate. Mai multe ziare britanice au preluat discursul lui Monks, avansând scenariul unor tulburări sociale în Grecia, Spania și Portugalia, dar și în țările din Estul Europei, urmate de ascensiunea unor dictaturi militare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel