Barroso și van Rompuy urmau să semneze scrisoarea apel pentru Schengen

barroso și van rompuy dece
barroso și van rompuy dece

Scrisoarea apel propusă de premierul Victor Ponta pentru aderarea la Schengen urma să fie semnată de președintele Traian Băsescu, șefii celor două Camere, dar și de președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso și președintele Consiliului European, Herman van Rompuy, a dezvăluit astăzi șeful Senatului, Crin Antonescu.

Președintelui PNL i-a fost cerută o părere în legătură cu scrisoarea descrisă de Traian Băsescu la ultima sa conferință de presă, unde semnatarii epistolei (fără șeful statului) trebuie să-și asume răspunderea pentru bilele negre primite de România pe MCV. "Sunt oameni, oameni de seamă, cu care dumneavoastră sunteţi contemporani, toţi suntem contemporani, care par a fi prins gustul hârtiilor semnate. Nu mă număr printre ei. (...) Nu am spus că nu voi semna, dar să fac planuri, să schiţez scrisori. Eu cred că nu scrisorile sunt decisive în această privinţă şi cred că acest joc în care văd că intră şi domnul Băsescu e unul neserios. Noi trebuie să rezolvăm problema Schengen sau trebuie să rezolvăm problema MCV, nu trebuie să ne procupăm doar cum dăm vina unii pe alţii, că din cauza celuilalt nu s-a rezolvat", crede liberalul.

Antonescu spune că printre semnatarii unei astfel de scrisori s-ar fi numărat Jose Manuel Barroso și Herman van Rompuy. "Eu cred că, aşa cum i-am răspuns premierului atunci când m-a contactat în legătură cu posibilitatea unei scrisori apel - să fie semnată şi de preşedinţi celor două Camere din România, alături de nume ilustre - Barroso, Băsescu, îi iau în ordine alfabetică, van Rompuy - nu am avut nimic împotrivă, pentru că avea nişte valenţe politice documentul. Acum, acest ping-pong cu semnăturile şi cu formatele de scrisori pe care domnul Băsescu îl propune, riscă să nu mai fie serios", afirmă co-președintele USL.

Președintele Senatului a specificat că scrisoarea propusă era în plan să fie semnată de cei doi lideri europeni, și nu declarația de Bruxelles pe tema Schengen. "Nu mă refer la declaraţie, mă refer la un text care să fie adresat decidenţilor europeni ca o pledoarie şi cu argumentele respective pentru intrarea României în Schengen. Adică despre ceea ce propusese premierul Victor Ponta", a precizat Crin Antonescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel