Infringement pentru Bulgaria: Barroso, ieșire extrem de dură:

[] []

04 iun 2014 / 20:39
Salveaza PDF Comentarii
Jose-Manuel-Barroso dece
Descriere foto: Jose-Manuel-Barroso dece

Președintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a declarat, miercuri, la Bruxelles, că Bulgaria va fi supusă unei proceduri de infrigement din cauza proiectului South Stream.

Portughezul a susținut o declarație de presă înainte de summit-ul G7 care urmează să se desfășoare mâine, la Bruxelles. 

Marți, Chantal Hughes, purtătorul de cuvânt al CE, a spus că Bulgaria are o lună la dispoziție să sisteze instalarea infrastructurii gazoductului South Stream, până când proiectul privind livrarea de gaze rusești va fi compatibil cu legislația Uniunii Europene.

"Comisia se va asigura că toate infrastructurile energetice și proiectele din UE precum South Stream se vor suprapune 100% cu regulele europene privind concurența pe piața energetică, achizițiile publice ș.a. Am lansat o procedură de infrigement împotriva Bulgariei, dovadă că nu ne jucăm. Vor urma mai multe proceduri de infringement referitoare la alte țări dacă obstacolele instalate pe piața noastră internă nu vor fi îndepărtate. UE trebuie să vorbească și să acționeze pe o singură voce cu privire la furnizorii noștri. Să fim divizați este împotriva propriului nostru interes și este dăunător pentru piața europeană internă", a declarat Jose Manuel Barroso, conform transcriptului de pe site-ul Uniunii Europene.

Gazoductul South Stream este proiectat să alimenteze cu gaz rusesc Serbia, Croația, Ungaria, Slovenia, Austria și Italia. Unele estimări susțin că în 2018, când toate țevile vor fi terminate, infrastructura gazoductului ar putea asigura 30% din necesarul de gaz al Europei.

Avertisment ferm al UE pentru Bulgaria: Aveți o lună la dispoziție!


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27