Baronul Adrian Duicu, acuzat de PLAGIAT. Ce riscă, față de dosarele de corupție

Adrian Duicu
Adrian Duicu

Baronul de Mehedinți, Adrian Duicu, este acuzat că și-a plagiat lucrarea de doctorat în științe militare. 

Adrian Duicu, lider PSD și fost președinte al CJ Mehedinți, a devenit doctor în științe militare în anul 2006. Titlul i-a fost acordat de Universitatea Naţională de Apărare "Carol I" (UNAp). 

Neamțu îl atacă pe MRU, după vizita la "penalul Duicu"

Ziarul Gândul a descoperit că lucrarea de doctorat este, însă, una plagiată. Profesorul coordonator, ce și-a pus semnătura pe lucrarea lui Adrian Duicu, Mihail Vasile-Ozunu, a declarat: "Nu numai eu am considerat respectiva lucrare drept validă, ci şi catedra de profil din UNAp care i-a dat aviz favorabil, comisia de doctorat şi comisia de atestare a titlurilor ştiintifice de doctor, conferenţiar şi profesor de la Ministerul Educaţiei". 

Cu toate acestea, potrivit sursei citate, Adrian Duicu a copiat integral, cuvânt cu cuvânt, fragmente de pe paginile de Internet ale unor instituţii publice precum NATO, Parlamentul European, Comisia Europeană, din lucrări academice şi articole de specialitate sau din documente publice precum Manualul NATO sau Strategia de Securitate Naţională a României. Unele au fost citate, altele nu. Mai mult, baronul Adrian Duicu și-a însușit părerile sursei la persoana I. Nici concluzia nu i-ar fi aparținut lui Duicu, ci a fost copiată. 

Bodu, mesaj ȘOCANT pentru Duicu. "Violatorii de copii și bătăușii de mame…"

Ziarul Gândul a prezentat mai multe fragmente din lucrarea de doctorat a lui Adrian Duicu, alături de sursele de unde a copiat. 

Adrian Duicu este acuzat de furt intelectual, care se pedepsește chiar și cu închisoarea de la 3 luni la 5 ani. Acuzația ar complica situația fostului șef CJ Mehedinți în condițiile în care, în prezent, este în arest pentru fapte de corupție. În acest caz, dacă plagiatul va fi dovedit în instanță, Adrian Duicu nu mai poate spera la închisoare cu suspendare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel