Barna (USR): Băsescu luptă împotriva justiției

 Purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna, a declarat joi că, prin amendamentele depuse la legea graţierii, fostul preşedinte Traian Băsescu "a trecut în mod oficial în tabără celor care luptă împotriva justiţiei". 

"Traian Băsescu a trecut în mod oficial în tabăra celor care luptă împotriva justiţiei, deci, practic, manifestările sale sunt pe această nouă linie de front pe care domnia sa a decis să se aşeze", a spus Barna într-o conferinţă de presă la Parlament. 

La rândul său, deputatul USR Cristian Ion, membru în Comisia juridică a Camerei Deputaţilor, a susţinut că de principiu USR se opune unor asemenea iniţiative şi a apreciat că proiecte de legi "cu dedicaţie" nu ar trebui să mai existe în Parlament. 

"Această ridicare a pragului (de graţiere - n.r.) ar însemna eliberarea foarte multor persoane, ceea ce nu este, la momentul actual, oportun. Considerăm că trebuie analizat foarte clar acest aspect, trebuie să vedem printr-o simulare exact câte persoane sunt avute în vedere. Raportat la această propunere, s-a speculat că ar fi vizate anumite persoane din câte am înţeles eu - s-a propus ca şi pentru femei să existe o astfel de prevedere şi s-a speculat faptul că ar fi vorba de o prevedere cu dedicaţie pentru anumite persoane. (...) Aceste proiecte cu dedicaţie nu trebuie să mai existe pe ordinea de zi a Parlamentului. Legile se fac pentru toată lumea, nu trebuie să se vină cu propuneri pentru anumite persoane", a adăugat parlamentarul USR, conform Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel