Barna, scrisoare pentru Juncker și Tajani

Rodica Mitu / 21 feb 2019 / 20:01 Salveaza PDF Comentarii
Dan Barna
Descriere foto: Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a trimis o scrisoare preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, preşedintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, prim-vicepreşedintelui CE, Frans Timmermans, şi tuturor liderilor de grup din PE.

„Astăzi, USR a solicitat oficial Avocatului Poporului să atace ordonanţa de urgenţă (OUG 7/2019 - n.r.) la Curtea Constituţională din România. Vom promova, de asemenea, o lege de respingere a ordonanţei de urgenţă atunci când va fi trimisă spre aprobare Parlamentului. Considerăm că atacarea acestor măsuri la Curtea Europeană de Justiţie pentru a apăra prin orice mijloace justiţia din România ar trebui luată în considerare.

De altfel, cerem oficial Comisiei Europene şi oricărei alte instituţii europene şi internaţionale să intervină şi să activeze orice măsuri posibile care ar împiedica coaliţia de guvernământ din România să continue să încalce tratatele UE şi dispoziţiile Mecanismului de Cooperare şi Verificare', afirmă Dan Barna în scrisoarea adresată liderilor europeni.

„Un alt aspect important este faptul că ordonanţa de urgenţă modifică prevederile adoptate recent de Parlament prin Legile nr. 242/2018, 207/2018 şi 234/2018, perpetuând astfel un sentiment de disonanţă şi instabilitate”, se mai arată în scrisoare. Dan Barna menţionează că „nu există niciun motiv oficial pentru a justifica procedura de urgenţă”.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27