Barna, NUCLEARA pentru Orban. Lovitură pentru Guvern: Voturile USR nu sunt punguța cu doi bani!

Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres

Guvernul Orban primește o lovitură de la Dan Barna. Acesta a vorbit despre retragerea sprijinului politic, dar și despre divergențele cu PNL.

"La buget, este firesc să avem puncte de vedere diferite. Încă din momentul în care am semnat acordul politic cu PNL pentru găsirea Guvernului, am spus clar că poziția USR și voturile USR nu sunt punguța cu doi bani. Nu sunt niște voturi câștigate în alb. Am spus că vom susține toate proiectele și toate inițiativele care au legătură cu interesele reale ale României, care au legătură cu obiectivele USR, ori, din acest punct de vedere, vedem că puține lucruri din acordul politic, exceptând recursul compensatoriu, au fost realizate de către premierul Orban, așa cum a promis.

Primarii în două tururi este una dintre temele la care ținem foarte mult. Secția specială, de asemenea, este o temă despre care am vorbit în acordul respectiv. Avem și o să avem amendamente legate de mediu și de reducerea furtului de lemn din pădurile României. Sunt teme agreate de premierul Orban, unde așteptăm niște manifestări ale Guvernului în funcție", a declarat Dan Barna, în direct, la B1 TV.

Despre retragerea sprijinului Guvernului Orban de către USR

"Nu există un sprijin politic pe care PNL să-l aibă și pe care să-l retragem. Suntem într-o logică foarte clară în care discutăm pe proiecte și pe inițiative. Dacă ele sunt în logica României care se modernizează le susținem, dacă nu, votul nostru nu este unul pre-garantat. De aceea, noi vom continua să punem accentul  și să punem presiune pe rezolvarea temelor foarte importante. Cea mai importantă temă, primari în două tururi. Există prezumția că voturile USR-ului sunt în alb pe orice proiect de lege. Nu e așa! Pe fiecare proiect de lege în parte discutăm. Pe unele le susținem, de la altele ne abținem, la altele poate vom vota împotrivă. În sensul acesta spun că nu suntem într-o coaliție de susținere a Guvernului", a mai adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel