Invalidare Andrei Năstase. Barna: "Aşa se întâmplă când corupţia e regula"

Preşedintele USR, Dan Barna, consideră că invalidarea mandatului lui Andrei Năstase, care a câştigat alegerile pentru Primăria Chişinăului, arată "ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat".

"Invalidarea votului pentru învestirea lui Andrei Năstase la primăria Chişinăului arată ce se poate întâmpla atunci când corupţia este regula unui stat. Decizia judecătoriei Chişinău demonstrează că interesele oligarhilor nu ţin cont de procesele democratice şi pot fura votul cetăţenilor. Ce se întâmplă în aceste momente la Chişinău arată cât de aprigă este lupta pentru democraţie şi justiţie corectă atât în România, cât şi în Republica Moldova. Important este, însă, să aşteptăm motivarea completă a instanţei şi să avem încredere în decizia Curţii de Apel de la Chişinău care va rezolva contestaţia anunţată de primarul ales al capitalei moldovene. Rămânem alături de Andrei Năstase", a scris Barna marţi seară într-o postare pe Facebook.

Instanţa nu a confirmat marţi seară legalitatea alegerilor locale anticipate din Chişinău pentru funcţia de primar general, desfăşurate în două tururi, pe 20 mai şi 3 iunie, iar în consecinţă mandatul lui Andrei Năstase, câştigătorul scrutinului, nu a fost validat.

Andrei Năstase a declarat că decizia de marţi este una "arbitrară" şi că o va contesta în termenul legal de 24 de ore la Curtea de Apel.

Turul doi al alegerilor anticipate pentru funcţia de primar general al Chişinăului a avut loc la 3 iunie, proeuropeanul Andrei Năstase obţinând 52,57% din sufragii, devansându-l astfel pe reprezentantul socialist Ion Ceban, care a primit 47,43% din voturi.

Vezi şi: Andrei Năstase, primele declaraţii: "Circ bine regizat. Am fost ameninţat cu lichidarea'


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel