Barna, întrebat dacă mai are încredere în Klaus Iohannis: Până azi, nu şi-a exercitat rolul de mediator

Barna, întrebat dacă mai are încredere în Klaus Iohannis: Până azi, nu şi-a exercitat rolul de mediator / Foto: Captură video Realitatea Plus
Barna, întrebat dacă mai are încredere în Klaus Iohannis: Până azi, nu şi-a exercitat rolul de mediator / Foto: Captură video Realitatea Plus

Dan Barna a declarat că președintele Klaus Iohannis "până azi, nu şi-a exercitat rolul de mediator".

Întrebat  în cadrul unei conferințe de presă dacă mai are încredere în Klaus Iohannis, Dan Barna a răspuns: "Până azi, nu şi-a exercitat rolul de mediator".

"Președintele Klaus Iohannis nu și-a exercitat până astăzi rolul de mediator. Au trecut multe zile în care ar fi avut ocazia să o facă, a decis să nu o facă. Are în continuare acest atribut pe care poate să îl folosească chiar și în întâlnirea de mâine. Cu varianta unei noi propuneri de premier putem avea și poate să arată României într-adevăr că este președintele pe care ni-l dorim cu toții. Poate să arate că putem depăși criza în termen de 2-3 zile.", a spus Dan Barna.

Barna, despre deciziile luate de Florin Cîțu

Întrebat dacă consideră că președintele se află în spatele deciziilor luate de Florin Cîțu, inclusiv demiterea lui Stelian Ion, Barna a spus:" Eu vreau să cred că oamenii care conduc această țară au responsabilitatea gesturilor. Premierul Florin Cîțu a decis, asta mi-a comunicat și cred, că a decis să îl remanieze pe colegul meu Stelian Ion în ciuda acordului de coaliție, în ciuda precedentului Vlad Voiculescu, care nu au fost foarte clare și mi-a spus că își asumă acest lucru. Suntem într-o situație în care Florin Cîțu și-a asumat împingerea afară din coaliție a USR PLUS, și-a asumat distrugerea susținerii cabinetului său, dar eu cred că această coaliție USR PLUS, PNL și UDMR are șanse să meargă mai departe cu un premier responsabil și competent, atât de simplu este. Astăzi USR PLUS spune foarte clar: Florin Cîțu trebuie să meargă acasă, coaliția poate să meargă mai departe cu un alt premier".

Iohannis: USR PLUS s-a discreditat iremediabil!

"Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România. Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României. Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat.

Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație", a transmis preşedintele Klaus Iohannis printr-un mesaj publicat sâmbătă pe Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel