Barna a bătut palma cu Iohannis

Dan Barna
Dan Barna

Preşedintele USR, Dan Barna, a apreciat marţi, la finalul consultărilor cu Klaus Iohannis, că iniţiativa „Fără penali în funcţii publice” va trebui să facă parte din revizuirea Constituţiei, menţionând că preşedintele a fost de acord cu acest lucru. 

„Noi considerăm că reforma constituţională, despre care am vorbit, ar trebui să fie, cumva, un pic mai largă, dar oricum ea va fi axată pe reducerea rolului ordonanţelor şi clarificarea termenului de urgenţă. În egală măsură am precizat foarte clar - şi preşedintele a fost de acord - că iniţiativa 'Fără penali în funcţii publice' va trebui să facă parte din această revizuire a Constituţiei, pentru că are în spate un milion de semnături şi a trecut de Curtea Constituţională, deci este o iniţiativă legitimă şi legală, şi morală, evident”, a declarat Dan Barna, marți, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la Palatul Cotroceni, după consultările cu președintele României.

Iohannis, consultări cu partidele marți și miercuri

Preşedintele Klaus Iohannis a început, marţi, la Palatul Cotroceni, consultările cu partidele pe tema transpunerii în legislaţiei a referendumului pe justiţie. Primele delegaţii sunt cele ale PNL, USR şi UDMR. Miercuri au fost invitate la consultări delegaţiile PMP, ALDE, Pro România, minorităţile naţionale şi PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel