Barna anunță referendum după pandemie: Apare în Constituţie!

Vicepremierul Dan Barna, copreşedintele USR PLUS, a declarat că după ce va trece pandemia va fi organizat un referendum pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice" şi că PNL este de acord cu acest lucru.

El a explicat, la TVR 1, că actuala coaliţie de guvernare are majoritate în Senat şi că dacă ar vota senatorii în termen de 30 de zile ar trebui organizat un referendum, însă nu vor să facă acest lucru în plină pandemie, potrivit Agerpres.

"În Senat, dacă mâine am vota-o, în 30 de zile facem referendumul. Dar nu e cazul să facem referendumul din cauza pandemiei. Suntem responsabili, nu vrem să scoatem oamenii la referendum acum în pandemie doar din orgoliul că rezolvăm repede acest subiect. Îl vom rezolva imediat ce trece pandemia şi revenim la o societate care iese cu încredere din casă. Vom organiza referendumul, apare în Constituţie", a spus Dan Barna.

Întrebat dacă partenerii de la PNL sunt de acord cu acest lucru, Barna a răspuns: "Da, acolo suntem, mai trebuie doar votul la Senat care va fi realizat în momentul în care va permite situaţia sanitară". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel