Barna acuză PSD de confiscarea României. ”Parlamentul, mașină de vot ridicolă”

Deputatul Dan Barna, președintele USR, a afirmat astăzi că Parlamentul devine o mașină de vot ridicolă. El acuză eliminarea dialogului și dezbaterii și susține că este calea explicită spre dictatură. 

”PSD a introdus o iniţiativă de modificare a regulamentului Camerei Deputaţilor prin care liderii grupurilor parlamentare sunt eliminaţi din Biroul permanent (un fel de guvern al parlamentului), amendamentele respinse nu mai pot fi dezbătute în plen, iar celelalte sunt expediate cu un singur vot. Plenul Parlamentului devine o maşină de vot ridicolă din care dialogul şi dezbaterea sunt eliminate. Aceasta este calea explicită spre dictatură. În acest context, Opoziţia trebuie să fie unită şi solidară cu societatea şi fac apel din nou să ne utilizăm toată energia, responsabilitatea şi creativitatea pentru a găsi mijloace paşnice, legale şi parlamentare pentru a ne opune acestei confiscări a statului de către un partid care a ieşit demult din principiile democraţiei”, a afirmat Barna.

[citeste si]

El susține că zilele următoare sunt definitorii. Mai mult, președintele USR susține că s-a ajuns în situația în care PSD preia România: ”Suntem în situaţia ca un grup infracţional, sub justificarea mincinoasă a unui mandat popular primit pentru cu totul altceva, să preia România, justiţia şi instituţiile ei, pe persoană fizică şi de partid. Ziua de miercuri a arătat că printr-o bună colaborare parlamentară a Opoziţiei pe durata şedinţei şi prin suportul şi susţinerea cetăţenilor a fost posibilă blocarea votului final de adoptare a modificărilor infame şi nemernice la două dintre legile relative la Justiţie (statutul judecătorilor şi procurorilor şi legea despre integritate în exercitarea funcţiilor publice)”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel