Barcelona a câștigat cel de al 10-lea trofeu EHF Champions League din istorie

România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, la CM de handbal feminin din Spania / Foto ilustrativ Pixabay
România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, la CM de handbal feminin din Spania / Foto ilustrativ Pixabay

Echipa de handbal masculin Barcelona a câștigat duminică cel de al 10-lea titlu de campioană a EHF Champions League, învingând în finala turneului de la Koln, echipa daneză Aalborg Håndbold, cu 36-23 (16-11).

Echipa condusă pentru ultima dată de spaniolul Xavier Pascual, s-a impus la pas, reușind o performanță record pentru o echipă masculină de club, după ce a câștigat cel de al 10-lea titlu de campioană a Europei. Barcelona a avut un sezon perfect în Champions League, câștigând toate cele 20 de partide jucate, inclusiv finala.

Cele două echipe s-au mai întâlnit și în faza grupelor, ambele meciuri fiind câștigate de catalani. Danezii au început bine finala și au condus timp de câteva minute, dând senzația că au capacitatea de a furniza surpriza, după ce eliminaseră în semifinale pe francezii de la PSG.

Catalanii au revenit însă și au încheiat repriza cu un avans de 5 goluri, pe care l-au crescut în partea a doua, în care au făcut spectacol. Cel mai bun marcator al spaniolilor a fost Gomez, cu 9 reușite, în timp ce de la danezi, suedezul Sandell a marcat de 8 ori.

A fost ultimul meci pentru Barcelon, atât pentru antrenorul Xavier Pascual, care a semnat deja cu Dinamo București, dar și pentru căpitanul Raul Entrerrios, care la 40 de ani se retrage din cariera de jucător câștigând al treilea trofeu de Liga Campionilor.

PSG și-a adjudecat medaliile de bronz în Final 4-ul EHF Champions League la handbal masculin

Finala mică a Final-4-ului EHF Champions League, la handbal masculin, dintre echipele franceze PSG și HBC Nantes a fost câștigată, duminică după-amiază, la Lanxess Arena din Koln, de parizieni, care s-au impus cu 31-28 (17-13). După ce, sâmbătă, PSG a fost eliminată surprinzător în semifinală de danezii de la Aalborg Håndbold, cu 35-33, parizienii au reușit să se impună duminică, în finala mică.

PSG a câștigat duelul 100% francez, împotriva celor de la HBC Nantes, care fusese eliminată în semifinală de Barcelona, cu 31-26. Ultimul gol înscris de Luc Steins, pentru PSG, în finala mică, a fost și cel cu numărul 4.500 în istoria participării echipei franceze în Liga Campionilor.

Finala EHF Champions League se joacă duminică, de la ora 19.00, între Barcelona și Aalborg Håndbold.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel