Barbu (ALDE): Istoria Guvernul Cioloș s-a terminat luni

Senatorul ALDE Daniel Barbu a susţinut, miercuri, că premierul Dacian Cioloş poate să îşi continue mandatul, dar istoria Guvernului său s-a încheiat în urma intervenţiei ANAF la televiziunile Antena Group, legată de o gravă încălcare a libertăţii presei.

'Domnule prim-ministru, evenimentul de luni va fi marca mandatului dumneavoastră. Puteţi, în zilele - lunile următoare, să faceţi lucruri extraordinare, manualele de istorie de peste 25 - 50 de ani vor reţine într-un rând: Guvernul Cioloş care a vrut să suprime libertatea presei. Cu alte cuvinte, vă puteţi continua mandatul o zi, o săptămână, o lună, şapte, dar istoria Guvernului Cioloş s-a terminat luni şi este legată de această gravă încălcare a libertăţii presei, care din secolul al XVII-lea este piatra de temelie a unei guvernări libere, a unei societăţi libere', a afirmat Daniel Barbu.

El i-a spus premierului că în cuvântul său nu a exprimat un regret faţă de modul în care s-a desfăşurat intervenţia ANAF la televiziunile Antena Group.

'Aţi spus la începutul mandatului că obiectivul principal al guvernării este acela de a schimba practicile şi procedurile administrative, pe fondul insatisfacţiei privind modul în care se desfăşoară activitatea unor instituţii ale statului. Înţeleg că modul în care a operat ANAF este un efect al schimbării, aşa vor arăta noile practici şi proceduri administrative pe care vi le-aţi propus să le schimbaţi', a arătat Barbu.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, miercuri, în plenul Senatului, că a cerut noii conduceri ANAF să reanalizeze modul în care îşi desfăşoară activitatea, astfel încât atitudinea agenţilor să fie una de respect faţă de cetăţeni şi faţă de contribuabili.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel