Barber Dime, o monedă de 10 cenţi, cumpărată cu 1,32 milioane de dolari

1,32 milioane de dolari pentru această monedă
1,32 milioane de dolari pentru această monedă

O monedă de 10 cenţi, dintr-o serie  cunoscută ca Barber Dime din 1894, a fost cumpărată pentru 1,32 milioane de dolari la o licitaţie organizată în Chicago, arată Daily Mail, preluat de Mediafax.

Numai 24 de exemplare din aşa numita Barber Dime au fost imprimate şi numai nouă exemplare mai există în prezent potrivit numismaţilor.

Numele monedei vine de la cel care a conceput designul, Charles E. Barber. Monedele au fost imprimate la Monetăria din San Francisco, pe 9 iunie, 1894, susţin cei care au autentificat exemplarul vândut acum. Se spune că imprimarea ar fi fost realizată cu scopul de a oferi monedele cadou unor bancheri importanţi sub formă de cadou. O altă variantă a poveşti arată că un control ar fi stabilit o neconcordanţă de 2,40 dolari în contabilitatea monetăriei şi monedele ar fi fost bătute special pentru a compensa acest lucru. Barber a fost administratorul companiei şi a dăruit trei dintre monede fiicei sale. Aceasta a vândut două dintre monedele rare în 1950, povestind că a folosit-o pe cea de-a treia în copilărie pentru a-şi cumpăra îngheţată.

Moneda i-a aparţinut în trecut proprietarului echipei de baschet Los Angeles Lakers, Jerry Buss.

Ultima dată a fost scoasă la licitaţie în 1988.

Cumpărătorul este Dell Loy Hansen, proprietarul echipei de fotbal Real Salt Lake. Acesta încearcă să adune câte un exemplar din fiecare monedă bătută vreodată în Statele Unite. Potrivit presei, îi mai lipsesc numai şase monede pentru a completa colecţia, dar exemplarele care îi lipsesc nu sunt de vânzare, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel