BĂNICIOIU, soluția pentru șefia PSD dacă Ponta face un pas în spate, spune Pieleanu

Ministrul Sănătăţii i-ar putea urma lui Victor Ponta, în cazul în care şeful PSD ar face un pas în spate, este de părere sociologul Marius Pieleanu.

VEZI ȘI: Săftoiu, poziție vehementă despre culisele colaborării Ponta-Iohannis

Pe de altă parte, sociologul susține că Victor Ponta are toate şansele să rămână preşedinte al PSD la alegerile care vor avea loc în primăvară.

"Va fi o bătălie cu mai mulți candidați pentru șefia PSD, dar șansele cele mai mari le va avea Victor Ponta tocmai prin condiția sa de premier. Niciodată un partid nu își schimbă șeful în timp ce se află la guvernare. Cătălin Ivan este un bun vorbitor, dar mi-e teamă că rezultatele sale electorale nu îl recomandă. Cătălin Ivan a avut cele mai proaste rezultate ale PSD-ului din București. Sectorul 1 a fost măcelărit de către noul PNL. Rezultatele politice ale lui Cătălin Ivan nu îl recomandă să candideze la șefia PSD", a zis Marius Pieleanu la Antena 3.

Întrebat cine ar putea conduce un nou partid de stânga care ar putea apărea pe scena politică, Marius Pieleanu a zis: "Din tinerii frumoși și liberi ai PSD-ului, Nicolae Bănicioiu se află printre cei care au confirmat. Este singurul care dă rezultate reale la nivel de ministru. Îl văd pe Nicolae Bănicioiu ca pe un tânăr social-democrat real care poate, la un moment dat, să reprezinte social-democrația românească".

De asemenea, întrebat dacă Nicolae Bănicioiu ar putea să îi ia locul lui Victor Ponta la șefia PSD, sociologul a zis: "Nu, nu am spus asta. Am zis că dacă Victor Ponta face un pas înapoi, Nicolae Bănicioiu ar putea fi o soluție, dar oricum nu cred că premierul va face un pas înapoi".

Amintim că în primăvară anului 2015 vor avea loc alegeri în PSD.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel