Bănicioiu: "Nu în numele meu, domnule Băsescu!"

nicolae_banicioiu
nicolae_banicioiu

Vicepreședintele PSD Nicolae Bănicioiu a comentat declarațiile președintelui Traian Băsescu de joi seară, apreciind că au fost "punctate de atacuri virulente la adresa partidelor și a presei".  

"Dovedește o disperare profundă din partea lui Traian Băsescu. Sunt dezamăgit să văd instituția Președinției abuzată de acest om în scopuri obscure și personale. Nu în numele meu, domnule Băsescu!", a declarat ministrul Tineretului și Sportului.

Disperarea unui politician fără opțiuni

Bănicioiu a adăugat că "Președinte în ciuda voinței populare, Traian Băsescu abuzează de funcția sa pentru a-și îndeplini agenda personală, trimițând atacuri politice la adresa partidelor care guvernează responsabil țara. Ieri, într-o tiradă la adresa PSD care trădează disperarea unui politician fără opțiuni și incapabil să proiecteze un viitor politic susținătorilor săi, Președintele a avut o ieșire nervoasă care aduce necinste funcției și țării".

"Președintele are multe de ascuns, după 9 ani de Vodă"

Vicepreședintele PSD a completat: "Traian Băsescu abordează orice subiect care-l poate aduce în atenția publică și îl poate ține departe de investigația Comisiei parlamentare Călărași sau de aprofundarea legăturilor familiale cu Gazprom. Președintele are multe de ascuns, după 9 ani de mandat în care s-a comportat precum un Vodă cu instituțiile statului și cu justiția. După ani în care a schimbat mii de procurori și judecători din funcție, acum, când instituțiile statului funcționează independent de dorințele sale, vedem că președintele dă direct indicații la televizor, negăsind cine altcineva să-l asculte".

Calea României

Bănicioiu a continuat, prin a sublinia că "Nu acesta este rolul unui Președinte de stat european și democratic. Nu aceasta este calea pe care România și-o dorește. Cetățenii acestei țări s-au săturat de Traian Băsescu și sunt conștienți de rezultatele pozitive pe care un nou început îl asigură. Aceste rezultate țin strict de guvernarea USL, de performanțele obținute de-a lungul ultimului an și jumătate".

Băsescu, corp politic părăsit de putere

El  a conchis: "Normalitatea va exista atunci când Traian Băsescu nu va mai fi la Cotroceni. Peste 10 luni, această țară va putea, în sfârșit, să funcționeze fără opreliști din partea unui politician anacronic și iresponsabil. În plus, nu este normal pentru nimeni, cu atât mai puțin un om politic, să critice presa sau pe vreunul dintre reprezentanții ei. Atacul verbal imund de ieri la adresa unui jurnalist este doar o dovadă în plus a disperării acestui fost om de stat. Traian Băsescu trădează o profundă frică, pe final de mandat, văzându-și interesele politice năruite de voința superioară și democratică a electoratului. Obișnuit cu rolul de mascul alfa al politicii românești, Președintele nu acceptă pensionarea forțată pe care i-o tot doresc și pregătesc românii. Chiar dacă ieșirile recente ale Președintelui, rezultat al calculelor politice mărunte, pot face foarte mult rău României, vreau să transmit un mesaj de încredere și de speranță românilor: zbaterile prezidențiale sunt precum cele ale unui corp politic părăsit de putere. Sfârșitul regimului Băsescu este mai aproape decât ne-am închipuit vreodată".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel