Bănicioiu: Diferența dintre USL și PDL-ul incompetent și corupt

Unknown-1
Unknown-1

Vicepreședintelui PSD Nicolae Bănicioiu a declarat, pe sfârșit de an, că USL a reușit să atragă până acum mai multe fonduri europene decât a atras PDL-ul în tot mandatul. 

"În anul 2013, am atras mai mulţi bani decât a reuşit guvernarea PDL să strângă în tot mandatul. Când am preluat guvernarea, rata de absorbţie era de aproximativ 7,4%. În perioada 2007 – 2012, când la guvernare era PDL, România a încasat doar 2,2 miliarde de euro de la Comisia Europeană. În 2013 am făcut o prioritate din atragerea fondurilor europene şi am adus în România 2,5 miliarde de euro. În doar nouă luni de guvernare, USL a atras din finanţările alocate o sumă mai mare decât a putut guvernarea PDL să strângă în şase ani de putere", a declarat Bănicioiu. El a adăugat: "Măsurile luate de USL clasează România pe primul loc în rândul tuturor statelor membre în ceea ce priveşte creşterea sumelor rambursate de Comisia Europeană în anul 2013. USL se ține de cuvânt și își respectă promisiunea de a dezvolta România pe baza fondurilor europene".

"Creșterea ratei de absorbţie a fondurilor europene la aproximativ 27%"

Ministrul Tineretului și Sportului a completat: "De când am preluat guvernarea, am luat decizii care au favorizat creșterea ratei de absorbţie a fondurilor europene la aproximativ 27%. Astfel, am simplificat procedura de predare a documentelor pentru beneficiarii POSDRU şi am elaborat un Ghid de bune practici privind evitarea principalelor riscuri în achiziţiile publice. Pentru a împiedica pierderea de fonduri europene, am angajat experţi privaţi, iar pentru a asigura continuitate în finanţarea proiectelor am alocat, temporar, beneficiarilor unele sume de la Trezorerie. Nu în ultimul rând, am scutit beneficiarii privaţi, în limita unor plafoane maxime, de procedurile de achiziţie publică".

"PDL a gestionat incompetent și corupt fondurile europene"

El a conchis: "Așa cum a declarat și Ministrul Fondurilor Europene, până la sfârșitul acestui an ne propunem și vom atinge nivelul de 30%. Sunt bani care vor permite creșterea economică și crearea de locuri de muncă, arătând încă o dată diferența netă dintre USL și PDL. În timp ce PDL a gestionat incompetent și corupt fondurile europene, Uniunea Social-Liberală a făcut ordine în sistem, cu rezultate care se văd deja în rata de absorbție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel