EXCLUSIV  Bani europeni GARANTAŢI pentru şase judeţe din România. Siegfried Mureşan, anunţ de la Bruxelles: Oamenii au avut de ales între sărăcie sau părăsirea acelor zone

Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan a anunțat că 6 județe din România vor primi bani europeni pentru dezvoltare economică şi pentru ieşirea din zona poluantă. 

"România va primi 1,7 miliarde euro fonduri europene pentru a ajuta zonele extrem de poluante din România, mineritul și zonele în care se află mari poluatori. 1,7 miliarde de euro pentru următoarele șase județe: Hunedoara, Dolj, Gorj, Galați, Prahova și Mureș. În primul rând, proiecte de dezvoltare economică. Eu vin din județul Hunedoara și știu că atunci când s-au închis minele la mine în județ, oamenii au avut de ales între sărăcie sau părăsirea acestor zone pentru că nu a existat dezvoltare economică.

De aceea, cea mai mare parte a acestor fonduri vor merge spre dezvoltarea economică: sprijinirea IMM-urilor, a întreprinderilor mici și mijlocii locale autohtone și a antreprenorilor. Doi la mână, evident și proiecte cu caracter social pentru oamenii care trebuie să se adapteze. Trei la mână, noi surse de energie, atât proiecte economice, cât și proiecte sociale bazate pe surse de energie regenerabilă și sprijin pentru întreprinderile mici și mijlocii pentru a se crea noi locuri de muncă acolo. De asemenea, banii pot merge în îmbunătățirea infrastructurii. 1,7 miliarde de euro doar pentru aceste 6 cele mai afectate județe.  Fiecare dintre aceste 6 județe își face propriul proiect de dezvoltare.", a declarat Siegfried Mureşan, în cadrul emisiunii săptămânale "Din Culisele Europei - All about EU" de la DC NEWS.

Vezi mai multe în video:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel