Iohannis, bani datorați către stat din chirii. Ionuț Mișa, primele explicații

Sebastian Florea / 09 ian 2019 / 07:30 Salveaza PDF Comentarii
Ionuț Mișa, fost sef ANAF. foto: captura video Antena 3
Ionuț Mișa, fost sef ANAF. foto: captura video Antena 3

Ionuț Mișa, fostul șef al ANAF, rupe tăcerea în legătură cu banii datorați de familia Iohannis statului român.

Fostul șef al ANAF, Ionuț Mișa a explicat, marți, la "Sinteza zilei", de la Antena 3, de ce nu a reuşit ANAF să recupereze banii pe care familia Iohannis îi datorează statului român în cazul imobilului dobândit ilegal în Sibiu.

"Noi, la momentul respectiv, am prezentat situaţia şi către ministru, în scris, de mai multe ori, chiar. Ni s-au cerut informări legate de paşii procedurali parcurşi pentru recuperarea creanţei. Nu există un titlu de creanţă. Hotărârea instanţei nu reprezintă un titlu de creanţă pentru ANAF. Mai mult decât atât, nu ANAF este organul care trebuia să recupereze această sumă, în acest stadiu procesual. Și acest lucru confirmat ulterior, atât de Oficiul Național de Cadastru, cât şi de Ministerul Justiţiei, care a certificat că ANAF-ul nu poate întreprinde nicio măsură în acest stadiu. Aspectul a rămas să fie analizat la Ministerul Finanţelor", a declarat Ionuț Mișa.

Citește și: Șeful ANAF, schimbat. Teodorovici: Ăsta e motivul principal

Întrebat dacă Klaus Iohannis s-a interesat vreodată de suma pe care ar datora-o statului, Ionuţ Mişa a răspuns că nu a existat nicio discuție pe acest subiect cu președintele. 

"Nu am avut nicio discuţie cu preşedintele pe acest subiect. Eu, personal, singurele discuţii pe care le-am avut cu președintele României au fost cele purtate la CSAT. Niciodată nu am avut vreo altă discuţie cu dânsul", a mai declarat Mișa la Antena 3.

Citește și: Iohannis - Leș, controversă. Ciutacu: Luați ceva din idolul vostru! Propuneți-mă ministruTe-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24