Băncile, speriate că rămân fără clienţi odată cu creşterea taxelor şi impozitelor

banci
banci

Creşterea impozitului pe venit şi a TVA ar conduce la diminuarea veniturilor populaţiei, susţin reprezentanţii băncilor. Acest lucru, spun ei, va atrage şi majorarea numărului de rezilieri de poliţe, cu impact asupra subscrierilor asigurătorilor .

La începutul anului , estimările privind evoluţia pieţei asigurărilor de viaţă arătau o stagnare a subscrierilor , dar acum, în condiţiile în care autorităţile i-au în calcul creşterea impozitului pe venit şi TVA , ne putem aştepta la o diminuare a veniturilor asigurătorilor prezenţi pe această piaţă , avertizează reprezentanţii sistemului bancar.

Potrivit datelor Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), piaţa asigurărilor de viaţă a crescut cu 6% , la peste 555 milioane de lei în primele patru luni ale acestui an. În schimb , asigurările generale au coborât cu 6,6% , la peste 2,4 miliarde lei. Per total , industria asigurărilor a scăzut cu 4,4%, la 2,99 miliarde de lei.

Guvernul ar putea lua în calcul creşterea impozitului pe venit şi TVA în perioada următoare pentru a acoperi reduce deficitul bugetar.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel