Băncile europene, angajări masive. Crește concurența salarială

Băncile europene de investiţii fac din nou angajări, ceea ce creşte concurenţa pentru salarii pe ambele maluri ale Atlanticului, informează Bloomberg. 

O serie de mari bănci europene, inclusiv Barclays Plc şi Deutsche Bank AG, încearcă să se extindă prin atragerea unor angajaţi de la rivalii americani, susţin firmele de recrutare de personal. Pentru specialiştii din industria bancară, care nu au mai beneficiat de o majorare salarială de mai mulţi ani, acest fenomen poate fi unul profitabil, în condiţiile în care băncile europene oferă pachete salariale cu până la 30% mai mari şi bonusuri garantate în unele cazuri, susţine Mike Karp, director la firma americană de recrutare de personal Options Group. 

"Europenii au realizat că, în timp ce ei au redus costurile şi au adoptat un comportament prudent, au pierdut din afaceri în defavoarea băncilor americane şi acum încearcă să recupereze decalajul", susţine Jason Kennedy, director la firma britanică Kennedy Group, care recrutează personal pentru bănci şi fonduri speculative. 

După criza financiară, traderii de pe Wall Street şi-au pierdut o parte din puterea de negociere în chestiuni care ţin de salarii şi bonusuri, în condiţiile în care numărul potenţialilor ofertanţi interesaţi de serviciile lor s-a diminuat. În consecinţă, bănci precum JPMorgan Chase & Co. au acordat angajaţilor din sectorul de investment banking un procent mai mic din veniturile lor. 

Băncile europene au trecut la ofensivă graţie noilor capitaluri strânse din vânzarea de acţiuni şi operaţiuni, o inversare a tendinţei din ultimii ani, când băncile europene au concediat traderi şi au restructurat o parte din operaţiuni. În luna mai a acestui an, directorul general de la Deutsche Bank, John Cryan, declara că banca vrea să revină la o "creştere controlată", iar banca elveţiană Credit Suisse Group AG anunţa că a terminat procesul de restructurare şi va căuta zone cu potenţial mare de creştere, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel